Denizli Devlet Hastanesi

Denizli Devlet Hastanesi

AİLE PLANLAMASI VE RİA EĞİTİM MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 06/09/2017

Aile Planlaması ve Ria Eğitim Merkezi, bir sorumlu kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, bir pratisyen hekim ve bir ebeden oluşan personeli ile hizmet vermektedir. Sağlık Bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü’nün görevlendirmiş olduğu il dışı ve il içinden doktor, hemşire ve ebeler Aile Planlaması ve Ria Eğitim Merkezi’nde eğitim almaktadır. Eğitimler, doktorlarda 3 hafta, hemşire ve ebelerde 4 hafta, daha önce sertifika almış fakat üzerinden 5 yıl geçmiş olan personellerde ise 1 hafta sürmektedir. Kurs bitiminde eğitimcilere sertifika verilmekte olup, eğitimciler bağlı bulundukları kurumda RİA uygulama ve danışmanlık hizmeti sunabilmektedir. Eğitimlerin dışında, hastanemize başvuran ve aile planlaması hizmetlerinden yararlanmak isteyen herkese sağlığa zarar vermeyen, uygulaması kolay, maliyeti düşük olan, çiftler tarafından benimsenen ideal korunma yöntemleri hakkında danışmanlık hizmeti verilmektedir. Amaç; anne ve doğacak çocukların sağlıklı olması ve çocuk sahibi olmak istendiğinde gebeliğin oluşmasıdır. Çünkü iki yıldan az aralıklarla yapılan doğumlar, annenin vücut sağlığını önemli ölçüde bozmakta, gebelik sırasında riskleri artırmakta, hatta ara vermeden arka arkaya yapılan doğumlar anne ölümlerine neden olmaktadır. Ayrıca sık aralıklarla doğan çocukların anne karnında gelişmeleri tam olmamakta (doğum ağırlığı-düşük bebekler), sakatlık oranı yükselmekte, bakımları güçleşmekte ve bebek ölümleri artmaktadır. Bu gibi durumların önüne geçmek için sağlık güvencesi olan herkese hastanemizde ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmektedir. Ayrıca RİA (rahim içi araç) uygulama, çıkarma ve kontrolleri, kontraseptif yöntemler, prezervatif, tüpligasyon birimimizde yapılmakta, diğer yöntemler hakkında hizmetimizden yararlanmak isteyen herkes bilgilendirilmektedir.

AilevPlanlaması.jpgAilevPlanlaması2.jpg